Afsluiting van het Oeverbos fase II

Fundering turbine 2 in aanbouw

De bouw van twee windmolens, voor en door burgers, in het Oeverbos gaat nu een nieuwe fase in. Voor bezoekers van het Oeverbos betekent dat verschillende fiets- en voetpaden afgesloten zijn en de centrale toegang voor auto’s is afgesloten. Dit is nodig om het werk veilig voor iedereen te kunnen uitvoeren.

Werkzaamheden
De plaatsing van twee turbines met een ashoogte van tachtig meter is een grote operatie. Voor het uitvoeren van de werken – zoals het opbouwen van kraanopstelplaatsen en de turbines – is het nodig om het bouwterrein af te sluiten. Wij doen dit om uw veiligheid als bezoeker van het Oeverbos te garanderen en vragen hiervoor uw begrip.

Deltapad afgesloten

Dit betekent dat vanaf 14 augustus 2023 het hier onder aangegeven deel van het terrein en het naastgelegen fietspad (Deltapad) niet meer toegankelijk is voor bezoekers. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via de fiets- en voetpaden langs het water. Afsluitingen zijn ter plaatse met hekwerken en borden aangegeven.

Toegang autoverkeer

Vanaf 24 juli 2023 is de centrale toegang naar het Oeverbos voor auto’s niet meer open en met een poort
afgesloten. De werkzaamheden zullen in totaal circa vijf maanden in beslag nemen.

Afsluiting Oeverbos en omleiding

Aanvoer grote onderdelen

De aanvoer van de grote onderdelen [de wieken van 50 m.] van de turbines zijn nu in twee nachten van 22 – 23 augustus en van 24 – 25 augustus gepland, mits weersomstandigheden het toelaten. De route is vanaf afslag-8-A20 via de Marathonweg naar de Maassluissedijk. De exacte planning en verdere afsluitingen van aanvoer van groot materieel en het hijswerk worden bekend gemaakt via deze website.

Vragen?

Heeft u vragen? Wij beantwoorden ze graag. Neem s.v.p. contact met ons op via e-mail: info@oeverwindvlaardingen.nl

Categorieën

Deel dit bericht op: